LEZING over Particulier Natuurbeheer tijdens Inloopspreekuur

Het  Westerkwartier kenmerkt zich door haar mooie landschapselementen.
De houtsingels, inversieruggen, pingo`s, kruidenrijke weilanden etc. zijn een belangrijk onderdeel van landschap van ’t Westerkwartier.
De anv`s Boer&Natuur, de Eendracht en Stad en Ommeland zetten zich in voor het behoud hiervan, zo is gestart met het op grote schaal werken aan achterstallig onderhoud van de houtsingels . Maar er zijn ook veel particulieren die een klein stukje van een houtsingel bezitten of een weilandje met bijzondere natuurlijke kenmerken.
Er is naast de inzet van de agrarische natuurvereniging ook nog  Particulier Natuurbeheer. Wat houdt dat precies in? Wat moet u daarvoor doen? Zijn er subsidiemogelijkheden?
Op dinsdagavond 7 juni verzorgt Ariën Baken een inleiding over Particulier Natuurbeheer.
Ariën Baken is o.a. bestuurslid van de St. De Dotterbloem. St. De Dotterbloem beheert i.s.m. agrariërs een aantal natuurterreinen in het ZWK.
De inleiding wordt gehouden vanaf 19.45 uur op het Kantoor van Boer&Natuur op het Lorentzpark 18a te Leek, dat is naast Otter Dier-Compleet.
Tevens zijn er die avond tussen 19.30 en 21.00  uur  deskundigen op het gebied van Bouwen & Boeren en Erfbeplanting aanwezig.
Zij helpen u graag op weg als u bv uw woning of bedrijf in het buitengebied wilt (ver)bouwen of als u uw erfbeplanting wilt vernieuwen. Verder is de st. Landwerk! ook aanwezig om de eventuele uitvoering te verzorgen. Medewerkers van de Gebiedscoöperatie  zijn aanwezig om u op de mogelijkheden te wijzen om met behulp van studenten pilotprojecten op te zetten.
Wij zien u graag bij de lezing  of om uw vragen te stellen aan de deskundigen op dit Inloopspreekuur.
 

Inloop Spreekuur dinsdag 7 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *