Ga fietsen in het ZWK!! De 2e belevingsfietstocht die is gerealiseerd door Boer&Natuur ZWK wordt gelanceerd op 5 mei a.s. Dan is het Weidevogel gebied aan de beurt. Er zijn allerlei activiteiten, de start is tussen 10.00 uur en 11.30 uur bij Gasterij Inkies te Midwolde zwk.

En ze zijn er weer! Na het succes van vorig jaar zijn er weer gratis fietsrouteboekjes beschikbaar. Boer&Natuur Zuidelijk Westerkwartier heeft vorig jaar twee fietsroutes ontwikkeld, een route door het Coulisselandschap en een route door het Weidevogelgebied in het Westerkwartier. De fietsroute boekjes zijn razend populair, want de oplage van 3000 exemplaren was halverwege de zomer al uit gegeven.

Gelukkig konden de agrarische natuurvereniging Boer&Natuur Zuidelijk Westerkwartier en de LTO Noord afd. Zuidelijk Westerkwartier
gebruik maken van een mooie bijdrage van het Ondernemersfonds Leek. Dankzij deze bijdrage kan het mooi vormgegeven boekje gratis worden aangeboden aan de fietsliefhebber. In het boekje staan beschrijvingen van het landschap en de cultuur in de regio.
Het boekje is daarom niet alleen interessant voor fietsers maar ook voor mensen die meer willen weten over het Zuidelijk Westerkwartier.
Want weet u bijvoorbeeld wat een Inversierug is? Waarom er hier en daar plassen water op het land staan? Dit en meer informatie vindt u in het boekje dat vanaf nu gratis verkrijgbaar is in het Infocentrum Nienoord en op de Borg Nienoord.

Belevingsfietstocht op 5 mei in het ZWK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *